Nieuws

Muziek & Culturele Vereniging

Winnubst

2018 Fusie Muziekvereniging Winnubst en Buurthuis Zuidooster

 

Vanaf 22 november 2018 gaan wij verder onder de naam Muziek- en culturele vereniging Winnubst. Door het zetten van de handtekeningen onder het fusie document gaan Muziekverenging Winnubst en Bewoners Vereniging Zuid Ooster verder onder dezelfde naam en onder hetzelfde dak aan de Korvetstraat 77.


2018 HUISKAMERCONCERT FRANKIE GOES TO...! MEETS THIJS VAN GEMERTHet is opnieuw zover, Big Band Frankie goes to...! speelt weer één van zijn bekende Huiskamerconcerten. Inmiddels wordt dit evenement voor de negende keer gehouden. Dit keer is oud-stadgenoot Thijs van Gemert de gast van de Big Band. Thijs is afgestudeerd contrabassist en heeft in korte tijd zijn sporen al verdiend in de jazzwereld. Hij heeft al een aantal prijzen in de wacht gesleept. Hij zal weergaloze solo's te gehore brengen op zij contrabas en uiteraard staan de Big Benders van Frankie hem bij, maar dagen hem "muzikaal "ook uit.


Wij hebben er zin en hopen net als de vorige keren weer velen van jullie te zien.

Het optreden is op zondag 25 november en begint om 14.30 uur in het repetitielokaal van Winnubst aan de Elzenstraat 34a in Den Helder (1783 HX) De inloop is vanaf 14.00 uur en de toegang is zoals altijd gratis.


2018 FORT FAIRYTALE EN WINNUBST WONDERE WERELD


Sprookjes komen op zaterdag 8 december opnieuw tot leven in Fort Kijkduin welke weer sfeervol wordt omgetoverd voor Fort Fairytale en Winnubst Wondere Wereld.  De derde editie  van dit veelbesproken festijn, wordt wederom een ware beleving. Een mix van oude en nieuwe sprookjes vormt het toneel voor Fort Fairytale. Wat dacht je van Sjakie en de chocoladefabriek en Belle en het Beest. En wie kent haar niet, het sterkste meisje van de hele wereld; Pipi Langkous. Zouden Elsa en Olaf ook aanwezig zijn? In samenwerking met bakkerij Dunselman komt het verhaal van Sjakie en de chocoladefabriek echt tot leven. Met ingang van 15 september kun je in hun winkels namelijk chocoladerepen kopen. En je raadt het al, zit er in jouw chocoladereep een gouden wikkel, dan win jij 2 exclusieve kaarten voor Fort Fairytale! Ook kan jong en oud weer genieten van de muzikaliteit van het KHO van muziekvereniging Winnubst. Het klein harmonieorkest brengt een gevarieerd programma ten gehore. Wat dacht je van de Indische waterlelies, Pirates of the Caribbean en Ratatouille.  Tijdens het concert hoor je ook de prachtige stemmen van Annabel van de Westelaken, Lynn Kramer, Karen Klopstra en Marit Tesselaar. Voor de liefhebbers is er genoeg ruimte om te dansen en uiteraard zijn de zitzakken ook weer aanwezig. Dit jaar zijn er eveneens twee edities, namelijk een ochtend- en middagprogramma.


Ochtendprogramma                               Middagprogramma:

Zaal open:10.00 uur                              14.00 uur

Concert KHO:10.30 uur                          14.30 uur

Sprookjesroute:11.15 uur                       15.15 uur

Einde:13.00 uur                                     17.00 uur


Naast alle sprookjes en het concert is het ook mogelijk om tegen een kleine vergoeding te gaan knutselen of een mini workshop te volgen. En er zijn een aantal kraampjes aanwezig. Tevens is de bar open en kun je voor een gering bedrag een broodje kopen. De prijs van een toegangskaart bedraagt 8 euro en kinderen tot 4 jaar hebben gratis toegang. Ook is het mogelijk een gezinskaart te kopen, voor 27,50 euro heb je toegang voor 2 kinderen t/m 12 jaar en 2 volwassenen. Kaarten kunnen online gekocht worden via de website van Fort Kijkduin: www.fortkijkduin.nl Kom ook naar Fort Fairytale en Winnubst Wondere Wereld. Een unieke samenwerking tussen Figurantengroep OuderwetZ, Fort Kijkduin, Sikina Evenementen en Organisatie, Straalman Theater en Muziekvereniging Winnubst.2018 Optreden Koninklijk Instituut voor de Marine


Het optreden in 't Zaaltje van het KIM dat gepland stond voor het najaar is komen te vervallen. Er komt een nieuwe datum voor dit optreden en dit zal in het voorjaar van 2019 plaatsvinden. Meer informatie volgt.

2018 Diversiteit aan optredens


Als grootste muziekvereniging van Den Helder, proberen wij ook een groot publiek te bereiken met onze muziek. Dit doen we door het geven van optredens op diverse plekken zodat er een diversiteit aan luisteraars wordt bereikt. De afgelopen 3 weken hebben wij flink van ons laten horen. Op 26 mei vond ons promsconcert plaats met gastoptreden van Berget Lewis. Op de Dag van de Muziek Den Helder waren zowel het harmonie, KHO als Bigband Frankie goes to te zien. En gister speelden de De Knorhanen tijdens de SamenLoop voor Hoop Den Helder. 's Avonds trad het harmonieorkest op tijdens een duo concert met de Amsterdam Staff Songsters. Wat was dat mooi en bijzonder! We hopen dat u ook heeft genoten van de diverse optredens en zien u uiteraard graag weer terug!

2018 Duo concert van Winnubst en de Amsterdam Staff Songsters


Een bijzondere samenwerking werd een bijzonder mooi concert. Zaterdag 9 juni was het harmonieorkest te horen in de Vredeskerk in Den Helder. Een goed gevulde zaal was getuigen van deze mooie avond waarop de Amsterdam Staff Songsters hun mooiste liederen lieten horen. Het koor en het orkest wisselden elkaar af en vulden elkaar op deze manier perfect aan. Tijdens het gesamenlijke nummer Halleluja kreeg menigeen spontaan kippenvel.

2018 Gelezen in het Noord Hollands Dagblad

d.d. 28 mei 2018

2018 Persbericht Soul in Harmony - zaterdag 26 mei 2018


Zaterdag 26 mei treedt muziekvereniging Winnubst als vanouds op in theater de Kampanje. Na 117 jaar swingt de oudste muziekvereniging van Den Helder nog steeds en dat is te horen ook deze avond. Luister en geniet van het harmonieorkest en het KHO (klein harmonieorkest). Beide orkesten staan onder leiding van dirigent Bert Willemsen. Ook dit jaar heeft Bert weer een subliem programma samengesteld, waarbij u optimaal kan genieten van al het moois dat de orkestleden ten gehore brengen. Zoals u van ons gewend bent, is de vereniging ook ditmaal weer de samenwerking aangegaan met een aantal gastartiesten.  De gastartieste van het harmonieorkest is niemand minder dan Berget Lewis. De muzikaliteit van onze orkestleden en de krachtige stem van Berget zorgen voor een mooie aanvulling op elkaar. Berget Lewis is één van de dames van Ladies of Soul, deed mee aan het tv programma de X factor in het Verenigd Koninkrijk en speelde de rol van Effie White in de musical Dreamgirls. Uiteraard heeft het KHO haar eigen gastartiesten, zelfs vier zangeressen! Karen Klopstra en Marit Tesselaar hebben al diverse malen hun mooie stem laten horen tijdens optredens met het orkest op het KIM, tijdens SAIL en de MINI-Passion. Tijdens laatstgenoemde optreden werden de leden van het KHO ook bijgestaan door Kaylee Gielen en Tohar Wijnalda. De zangeressen en het orkest  zullen een aantal nummers gezamenlijk ten gehore brengen.  Het beloofd wederom een avondvullend programma te worden. Wij nemen u mee op muzikale reis via de Alpen, naar het warme Cuba. Naar de vroege jaren ’20 van Amerika en weer terug naar het heden. Krijgt u zelf al zin om op vakantie te gaan? Misschien maakt u met de loterij, waarvoor u in de pauze lootjes kunt kopen, wel kans op de fantastische hoofdprijs! Kaarten kosten €19,-- euro per stuk, vrienden van Winnubst betalen €14,-- per stuk met een maximum van twee kaarten. Kaarten voor het balkon kunnen besteld worden aan de kassa van theater de Kampanje of via hun website. In de zaal zijn nog een aantal plaatsen beschikbaar, deze kunnen besteld worden via www.winnubst-muziek.nl/kaartverkoop Het concert vangt aan om 20.15 uur, kaarten kunnen op de avond zelf ook aan de deur worden gekocht, mits niet uitverkocht.

2018 Soul in Harmony


Op zaterdag 26 mei vindt het jaarlijks promsconcert van de vereniging plaats in theater de Kampanje. Dit jaar met gastoptreden van Berget Lewis.

Berget Lewis is uitgeroepen tot ‘beste zangeres van Nederland’. Als een van de 5 leading ladies van de ‘Ladies of Soul’ knalt ze van de bühne met haar krachtige stemgeluid. Ze staat tot ver over de grenzen met de bekendste artiesten op de grootste podia en betoverde haar publiek tijdens haar uiterst succesvolle theatertours . Ze schitterde als Maria in het televisiespektakelstuk ‘The Passion’ en wordt alom geroemd als een vocaal fenomeen met een prachtige carrière. Met haar ‘selftiteld album ‘Berget Lewis’ vind ze haar stem, maar in de rol van Effie White in de sensationele musical Dreamgirls overstijgt Berget zich zelf.

Woensdag 11 april is de kaartverkoopavond voor de 'vrienden van Winnubst' (donateurs). Vanaf donderdag 12 april kunnen alle belangstellenden hun kaarten kopen.


2017 Optreden Bigband Frankie goes to...! groot succes


De laatste maanden heeft de bigband diverse optredens gegevens op locaties in de gehele regio. Misschien heeft u ze ook gezien en gehoord tijdens het BOTbouw Jazz festival in Heerhugowaard, bij KoekenBier in Alkmaar of The Irish Pub in Oude Niedorp.

 

Maar zondag 12 november verzorgden zij wederom een huiskamerconcert in het repetitielokaal aan de Elzenstraat. Ditmaal met gastoptredens van Gerard Hoekmeijer en Antoine Huiberts. Wat was het een succes! De bezoekers kwamen met grote getalen naar het sfeervolle repetitielokaal en wat heeft iedereen genoten! Mooie nummers, verbluffende solo's en mooie zang. Kortom een zeer geslaagd optreden!

2017 Jubilarissen gehuldigd tijdens jaarvergadering


Kees Jan Tuin en Martijn Ligteringen werden maandag 22 mei 2017 in het zonnetje gezet.


Tijdens de jaarvergadering van muziekvereniging Winnubst zijn afgelopen maandag twee jubilarissen in het zonnetje gezet. Kees Jan Tuin werd gehuldigd voor zijn 40 jarig lidmaatschap. Hij speelt klarinet binnen de harmonie en is ruim 25 jaar kapelmeester van de Knorhanen. Secretaris Carolien Huizinga speldde hem de bijbehorende vergulde insigne op. Ook voorzitter Martijn Ligteringen werd verblijd met mooie woorden en ontving een zilveren insigne, welke verbonden is aan 25 jaar lidmaatschap. Beide heren kregen tevens de bijbehorende oorkonde en uiteraard een bos bloemen. Gefeliciteerd heren en nog vele muzikale jaren!

2017 Klein Harmonieorkest brengt mini Passion op zaterdag 8 april


The Passion, het gezongen verhaal over de laatste dagen van Jezus. Een algemeen menselijk verhaal over vriendschap en verraad. Een verhaal over wanhoop en hoop. Jongeren uit Julianadorp en Den Helder, Klein Harmonieorkest van Winnubst en de protestantse gemeente Julianadorp brengen je dit verhaal op zaterdagavond 8 april om 20.00 uur in de Ontmoetingskerk aan het Loopuytpark in Julianadorp. Na afloop kun je napraten bij een hapje en een drankje, aangeboden door de Ontmoetingskerk.


Gratis toegangskaarten kun je via email aanvragen; passionjulianadorp@gmail.com Let op: er is maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

2017 Bigband ‘Frankie goes to ...’ meets Hanneke Bergsma – 26 maart 2017


Bigband ‘Frankie goes to...’ houdt wederom een huiskamerconcert in haar tot huiskamer verbouwde repetitieruimte. Na zeer geslaagde optredens met harpiste Mirjam Rietberg, fluitist / saxofonist Dirk Verhoef en jazzgitarist Vincent Koning is het nu aan zangeres Hanneke Bergsma om met deze Helders bigband de muzikale samenwerking aan te gaan.


Hanneke Bergsma is werkzaam als zangdocent bij Triade, Huis van de Kunsten in Den Helder. Daar coacht zij zangers en zangeressen, individueel en in groepsverband, leidt een jongeren- en volwassenenkoor en geeft workshops zangtechniek. Ook gaat Hanneke regelmatig op bezoek bij scholen in de regio om daar met de kinderen te zingen. Als soliste werkt ze graag aan losse projecten zoals dit huiskamerconcert met bigband ‘Frankie goes to...’.


Bigband ‘Frankie goes to...’ is verheugd om met deze fantastische zangeres te spelen. Gezamenlijk zullen zij hun muzikale grenzen opzoeken. Hiermee wordt het vast en zeker een spannend huiskamerconcert.


Het optreden is op zondag 26 maart en begint om 14.30 uur in het repetitielokaal van Winnubst in de Elzenstraat 34a te Den Helder. De toegang is gratis.


2016 Bigband ‘Frankie goes to ...’ meets Vincent Koning – 6 november 2016


Bigband ‘Frankie goes to...’ houdt opnieuw een huiskamerconcert in haar tot huiskamer verbouwde repetitieruimte. Na de zeer geslaagde ontmoetingen met harpiste Mirjam Rietberg en fluitist / saxofonist Dirk Verhoef is het nu aan jazzgitarist Vincent Koning om de muzikale uitdaging met deze Helders bigband aan te gaan.


Vincent Koning is al jaren een bekende gitarist in de jazzscène van Nederland. Hij maakt met Rob van Bavel en Frans van der Geest deel uit van het trio ‘The Ghost, the King and I’. Dit trio bestaat al sinds 2007 en heeft internationaal succesvolle optredens op hun naam staan waaronder recente optredens met de strijkersectie van het Metropole orkest.


Bigband ‘Frankie goes to...’ is dan ook zeer vereerd om met deze jazzgigant uit Den Helder te spelen. Er worden weer vele nieuwe nummers gespeeld waarbij zowel de bigband als Vincent Koning worden uitgedaagd om hun muzikale grenzen op te zoeken. Dit huiskamerconcert is dan ook een must voor de ware jazzliefhebber.


Het optreden is op zondag 6 november en begint om 14.30 uur in het repetitielokaal van Winnubst in de Elzenstraat 34a te Den Helder. De toegang is gratis.
2016 Ton Bruinhout 50 jaar bij Winnubst!


Afgelopen maandag, wegens omstandigheden iet wat later, werd Ton Bruinhout in het zonnetje gezet voor zijn 50 jarig lidmaatschap bij muziekvereniging Winnubst.

Uit handen van vice voorzitter Martijn Ligteringen werd hem een vergulden spel met zirconia en oorkonde overhandigt, behorende bij dit jubileum. Ton, spelend op trombone, is in 1965 begonnen bij de vereniging. Naast zijn jarenlange muzikale inzet is hij zeer actief geweest met onder andere de verhuizing van het verenigingsgebouw naar de huidige locatie, gebouw beheer en was hij verantwoordelijk voor de bar.

Namens alle leden nogmaals gefeliciteerd met het bereiken van deze mijlpaal en nog vele muzikale jaren gewenst in goede gezondheid!
2016 Parels van het Marsdiep, 23 april 2016


Met een tevreden blik kijken wij terug op een zeer mooie avond! Wij hopen dat u net zoveel heeft genoten als ons van de muzikale stukken, maar natuurlijk ook van de prachtige stemmen van Melanie Uijleman en Pearl Jozefzoon. En niet te vergeten de warme en meeslepende stem van Antoine Huiberts.


Bedankt voor uw komst, fijn dat u er was. Het is fijn om voor een zo goed als uitverkochte zaal te mogen spelen. Bedankt ook voor de massale verkoop van loterijloten, geniet van uw cadeau!

En natuurlijk bedanken wij onze sponsors die het mogelijk maken om een concert als deze neer te zetten in Theater de Kampanje met (landelijk) bekende artiesten. En alle ondernemers die een bijdragen hebben geleverd aan een zeer gevulde loterij-prijzentafel.


We zien u allen graag terug op ons promsconcert op zaterdag 13 mei 2017!
2016 Nieuwjaarsconcert, 3 januari 2016

Een mooie muzikale opening van het jaar 2016. Voor veel muzikanten tevens de primeur binnen het nieuwe theater. De sfeer  was goed, de muziek klonk prachtig en het enthousiasme spatte er van af. De muzikanten van het brugorkest hadden de eer het concert te openen. Met hedendaagse muziekstukken werd de sfeer direct duidelijk, de nummers lagen goed in het gehoor en werden stuk voor stuk foutloos neergezet. Ook de zang van Erik van der Veeken maakte het optreden tot een mooi geheel. Hierna was het harmonieorkest aan de beurt, tijdens de Radetzky Mars, klapte het publiek netjes mee. Ook de overige nummers werden naar volle tevredenheid gespeeld. Tussen de nummers door werd er aandacht besteed aan Nico Raadgers; Nico heeft 70 jaar klarinet gespeeld binnen Winnubst! Dit werd gevierd met een speld en oorkonde en mooie bos bloemen. Na een korte pauze lieten ook de Knorhanen van zich horen. Veel mensen uit het publiek verruilde hun stoel voor een plek aan de bar of statafel. Onder het genot van een kopje koffie of wat sterkers heeft men kunnen genieten van de verschillende disciplines binnen Winnubst.2015 Optreden Danseb bij Jansen, 21 november 2015

Beide leerlingorlesten hebben afgelopen zaterdag het jaarlijkse concert gegeven in dansschool, Dansen bij Jansen. Het repertoire was afwisselend, echter allemaal in Hollandse sferen. Margreeth van Kesteren heeft deze avond aan elkaar gepraat, mooi gekleed in oud Hollandse klederdracht. De muzikanten maakten er een succesvol en geslaagd optreden van. Mede door de gastoptredens van Eric van der Veeken en de dames Hellings en Jansen, kunnen we wel zeggen dat de bezoekers hebben genoten van deze avond. 2015 Zonnebloemconcert, 6 november 2015


De samenwerking tussen het Helders Kamer Orkest en het harmonieorkest van Winnubst was een succes! Er werd een afwisselend programma gebracht en met vloeiende beweging namen beide orkesten het van elkaar over. Ook de stukken die samen gespeeld werden, klonken mooi. De muzikanten en dirigenten hebben het enthousiasme goed kunnen overbrengen op het publiek, die hebben genoten van deze avond.
2015 KVMO - KIM concert, 5 oktober 2015


Voor het 10e achtereenvolgend jaar heeft muziekvereniging Winnubst wederom met veel plezier de muzikale omlijsting verzorgd van dit concert. Dit jaar door zowel het harmonie orkest als bigband Frankie goes to…! Helaas was niet de gehele zaal gevuld, maar dat mocht de pret niet drukken. De aanwezige gasten hebben genoten van het gevarieerde programma; voor de pauze nam het harmonie orkest de gasten mee in een muzikale reis. De mooie akoestiek in 't Zaaltje maakt het dat de gespeelde nummers nog beter tot hun recht komen. Ook de bigband wist het publiek enthousiast te houden. De solo's van de muzikanten, de diversiteit aan nummers en de mooie stem van zangeres Wil van Diepen zorgde voor een indrukwekkend optreden. Al met al een zeer geslaagde avond!
2015 Nieuwe website, 10 juli 2015


Het heeft even geduurd, maar de nieuwe website is een feit!. In het jaar dat muziekvereniging Winnubst 115 jaar bestaat, is zij aan een verjongingtraject begonnen. Aan het begin van het jaar werd dit al duidelijk met ons nieuwe logo en dan nu de vernieuwde website. Winnubst gaat op deze manier met haar tijd mee en hoopt zo een ieder duidelijke informatie te verschaffen.


Veel plezier met de website!
2015 HALLO Project en afsluiting seizoen, 29 juni 2015

Maandag 29 juni is het muzikale seizoen afgesloten met een heerlijke bbq. Onder het genot van een hapje en een drankje werd er volop gekletst en herinneringen opgehaald van het afgelopen jaar.

Voorafgaand aan de bbq heeft het HALLO orkest, bestaande uit leerlingen van zowel basisschool de Hofstee als van de Thorbeckeschool, samen met de orkesten een optreden gegeven. Ouders en belangstellende waren aanwezig bij dit muzikale feest. Winnubst vond het wederom een geslaagd project en hopen dat de leerlingen door gaan met muziek maken en er nog veel plezier aan gaan beleven!
2015 Dag van de muziek, 30 mei 2015


Het weer moest even op gang komen, maar dat gold zeker niet voor het harmonie orkest. De wind zorgde er soms voor dat het bladmuziek stond te trillen op de standaards en de buitenste muzikanten hadden zo nu en dan een aantal regendruppels te pakken. Maar dat mocht de pret niet drukken. Het publiek bleef trouw staan luisteren naar de afwisselende klanken van het harmonie orkest met als muzikaal leider Bert Willemsen. Hierna was het de beurt aan het leerlingenorkest onder leiding van Frank van Gemert. Ook zij speelde een afwisselend programma en met de zonnige klanken werd zelfs de regen vaarwel gezegd. Kortom een geslaagd optreden van beide orkesten.
2015 It's a Winnubst World, 18 april 2015


Het was wederom een zeer geslaagde avond!


Niet alleen de muzikanten en dirigent waren na afloop van het concert zeer te spreken, ook een bijna volle zaal heeft genoten van een afwisselend en enthousiast programma. Tijdens de eerste helft van het concert waren de muzikale klanken te beluisteren van zowel het harmonie- als brugorkest. De Knorhanen zorgde voor een mooie overgang tussen beide orkesten. Na de pauze spatte de energie en het enthousiasme de zaal in. Samen met Charly Luske en zijn bandleden speelde het harmonie orkest vol overgave. De avond werd als vanouds gepresenteerd door Antoine Huiberts, zoals altijd erg professioneel en vol enthousiasme.


Winnubst wil graag al haar sponsors, donateurs en publiek bedanken voor het vertrouwen en bijwonen van ons voorjaarsconcert. Zonder jullie bijdragen is het voor ons niet mogelijk zo'n concert neer te zetten.
2014 Recensie optreden KVMO-KIM concert, 20 oktober 2014


Beleving KIM-KVMO-concert (Bron: Nieuwsbrief KVMO 2014/5‏) Op maandagavond 6 oktober vond in Den Helder het traditionele KIM-KVMO-concert plaats. Het was alweer de negende keer dat het harmonieorkest van Winnubst, de grootste muziekvereniging van Den Helder, op de planken stond in het Zaaltje van het Korps Adelborsten. Onder leiding van dirigent Bert Willemsen bracht het orkest een gevarieerd programma ten gehore, uiteenlopend van filmmuziek tot hedendaagse popsongs. Hoogtepunt was ongetwijfeld het optreden van Marit en Karin, getalenteerde zangeressen van nog maar 13 jaar, die tweemaal solo optraden. Na een staande ovatie en een dankwoordje van de commandant van het KIM, KTZ Kees Turnhout en de nieuwe vicevoorzitter van de KVMO, KTZ Niels Woudstra, was er nog tijd na te praten onder het genot van een drankje. Een fantastische avond met de KVMO, het KIM en Winnubst. Op naar de tiende keer!
2014 Wisseling voorzitter


Na 14 jaar voorzitterschap heeft Jaap Sneep afgelopen maandag, tijdens de

jaarlijkse ledenvergadering, officieel het 'stokje' overgedragen aan Cees Klopstra.


Jaap, dank voor je jaren lange tomeloze inzet!
2014 Klinkend voorjaarsconcert slaat aan, 17 april 2014


We kijken terug op een zeer geslaagde avond!


We zijn dankbaar en trots op de samenwerking met onze gastartiesten Jos Jansen, Karen Klopstra en Marit Tesselaar. Maar ook op onze weergaloze dirigent Bert Willemsen, de geweldige presentatie door Antoine Huiberts en de mensen van het geluid en licht van schouwburg de Kampanje.


Onze sponsors die het mogelijk maken om ieder jaar weer een uniek concert in de Schouwburg te kunnen neerzetten! En last but not least het enthousiaste publiek die onze avond onvergetelijk hebben gemaakt.


Allen Bedankt!! 
2014 Project Hallo Orkest, 19 maart 2014


Het Hallo-orkest project is weer gestart, dit is de samenwerking van Triade met Winnubst om kinderen te enthousiasmeren voor muziek.


Er zijn dit jaar vier scholen benaderd en die hebben dit met open armen ontvangen. De docenten van Triade zijn de kinderen aan het leren spelen op de klarinet, trompet en percussie.

De deelnemende scholen zijn: de Verrekijker, de Drietand, de Strandjutter en de Vogelwei. Op 03-04-2014 en 10-04-2014 zijn de avonden dat de kinderen met het startersorkest gaan spelen en op 30-06-2014 met het grote orkest.


Dat beloven weer mooie muzikale avonden te worden en wie weet nieuw en jong talent bij de vereniging!
2014 Bigband viert dit jaar hun 10-jarig bestaan!, 8 januari 2014


In 2014 bestaat de Helderse bigband 'Frankie goes to...' 10 jaar.


Verspreid over het jaar zullen diverse activiteiten worden georganiseerd om het 10-jarig bestaan op muzikale wijze te vieren. Globaal om de 2 maanden zal een optreden of activiteit worden georganiseerd. Dit zullen bijvoorbeeld optredens zijn met gastzangers en zangeressen, koren, dansers en andere (big)bands op karakteristiek plekken in of rondom Den Helder.


Kijk voor de laatste informatie op de agenda van de bigband.
2013 "In gedachte bij", 27 oktober 2013


Vanmiddag was in het Uitvaartcentrum Den Helder voor de 5e maal de herdenkingsbijeenkomst "In gedachte bij". Deze middag is speciaal bedoeld voor het herdenken van overleden familieleden en werd vandaag door meer dan 250 mensen bijgewoond.


Het harmonieorkest van Winnubst mocht deze middag muzikaal begeleiden, ook werden er gedichten voorgedragen en zong Karin Bloemen een aantal prachtige nummers.
2013 KIM KVMO-concert, 6 oktober 2013


Het Harmonieorkest heeft haar eerste concert van dit seizoen er al weer opzitten!


Afgelopen maandag vondt in het Zaaltje van het Koninklijk Instituut voor de Marine voor de achste keer het KIM KVMO-concert plaats.


Eens per jaar is het Harmonieorkest te gast bij het KIM voor dit concert, dat wordt georganiseerd door de Koninklijke Vereniging van Marineofficieren.


Maandag 30 september werd aan die traditie in het Zaaltje weer invulling gegeven toen het Harmonieorkest, ingeleid door Gerlof Boers en onder leiding van dirigent Bert Willemsen, voor 124 gasten uit Den Helder een mooi en gevarieerd programma neerzette.


Na het concert sprak de voorzitter van de KVMO zijn waardering uit voor het optreden en nodigde alle aanwezigen uit om ook volgend jaar weer het door Winnubst verzorgde KIM KVMO-concert bij te wonen. De avond werd besloten met een gezellig samenzijn met alle gasten in de Adelborstenbar.
2013 Dirigent Harmonieorkest Bert Willemsen behaald

Mastertitel HaFaBra-Directie, 17 juni 2013


Op vrijdag 14 juni 2013 heeft Bert Willemsen zijn

“Masterdiploma HaFaBra-directie” aan het Koninklijk Conservatorium

Den Haag behaald bij Alex Schillings.


Thema/titel concert van het examen concert was : Italiaanse Meesters.

Het project orkest “Nieuw geluid” met solist op cello Marinke Visser

speelde vier stukken onder vakkundige leiding van Bert.

De examencommissie had lovende woorden voor de “nieuwe Master”.
Nieuws Archief

“SponsorKliks,
“SponsorKliks,
“SponsorKliks,
“SponsorKliks,

COPYRIGHT ©  |   ALL RIGHTS RESERVED

PRIVACY STATEMENT   |   TERMS & CONDITIONS